Travel tours and holiday tricks and tips in Da Nang Vietnam right now

Best rated Vietnam travel attractions and holiday tips and tricks: One of the big draws of Da Nang is that it is located on the coast and is close to a long strip of coastal sand which means that you can enjoy the city while also getting out into the countryside. Water sports are popular here or you can also spend time hiking up mountains or visiting vibrant amusement parks and museums. As if that wasn’t enough, you will also find historic attractions here like temples and crumbling ruins. The Ba Na Hills are one of the premium attractions in Da Nang and people flock here from all over the region for the cooler climes that the elevation offers. At the summit of the Ba Na Hills you will find spectacular vistas that stretch as far as the sea and you can take a cable car to the top if you are feeling lazy. There is also the Ba Na Hill Fantasy Park which has a range of entertainment zones as well as a wax museum that has models of famous celebrities.

Under French rule, the Con Dao Islands were known as the Devil’s Island of Indochina, a place where thousands of prisoners of war were kept. Today, this group of 16 islands off the southern coast of Vietnam has a completely different purpose. Visitors come for the beautiful beaches and the abundance of scuba diving and snorkeling spots. However, the history of Con Dao can still be explored at some of the prison buildings that still stand. Discover more details on https://tourdulichgiare.com.vn/tour-da-nang-4-ngay-3-dem/.

The far south of Vietnam is where the mighty Mekong River finally finds its way to the sea in a maze of waterways that crisscross the floodplain. Incredibly lush, with paddy field vistas and mangroves, and full of local life, with chaotic floating markets to explore by boat, the delta is one of the most interesting regions for travelers to discover. Can Tho is the most popular town to use as a base as it’s close to the floating markets of Phong Dien and Cai Rang, while boat trips from Ca Mau allow you to explore the U Minh Mangrove Forest and Cau Mau Nature Reserve.

The Cu Chi Tunnels are basically a huge war museum offering visitors a sneak peak at the underground life of Viet Cong-era soldiers. Comprising more than 120km of tunnels, they were first started around 1948 when the Viet Cong were fighting the French. The work never stopped and resulted in a massive collection of tunnels. Today, it is one of Ho Chi Minh’s most iconic attractions where visitors can enjoy activities such as following the claustrophobia-inducing routes of the underground army, firing an M16 assault rifle, as well sampling meals that the underground soldiers had to live with years ago.

Admire the Chinese shophouses and gaudy assembly halls, iconic Japanese Covered Bridge, and faded French colonial-era mansions. This old quarter is also home to a strong local community, with markets and artisan workshops and riverside open-air cafés and restaurants, perfect for sampling local culinary delights. The Ancient Town comes into its own after dark, especially during the monthly, full moon lantern festival, when, traffic-free streets are illuminated solely with hundreds of multi-colored silk lanterns and vibrant with traditional festivities.

Hue’s crown jewel is the magnificent 19th century Imperial Citadel, a sprawling walled complex containing the Imperial Enclosure, Forbidden Purple City, palaces, temples, gates, and much more. Although much was destroyed during the Vietnam War, many parts are under restoration and worth exploring, including the Flag Tower, Ngo Mon Gate and Thai Hoa Palace. Other gems cover several Mandarin Garden Houses and the incredible Emperor’s royal mausoleums lying hidden amid the river valley and low-lying hills. Among Hue’s numerous exquisite pagodas, don’t miss the most historic, the seven-tiered, 17th century Thien Mu Pagoda. Even Hue’s delicious imperial cuisine is descended from the royal courts!

For our Vietnamese visitors :

Nếu bạn muốn ra ngoài thành phố thì hãy đến Bãi biển Nuoc, cách trung tâm Da Nang khoảng 20 phút lái xe. Bãi biển thường xuyên được bầu chọn là một trong những nơi đẹp nhất trên thế giới và bạn sẽ tìm thấy cát bột trắng ở đây mà lùi vào vùng nước Azure. Một số điểm tham quan chính ở đây bao gồm lướt sóng hoặc trượt tuyết và bạn cũng có thể dành thời gian ăn tối tại nhiều nhà hàng hải sản ở đây. Các bãi biển nằm dài 5 km dọc theo bờ biển và dẫn bạn đến căn cứ của dãy núi đá cẩm thạch. Chùa Phap Lam nằm bên trong một tòa nhà mở ra trên hai tầng và được đặt giữa những khu vườn tươi tốt được rải rác với các tác phẩm điêu khắc của Đức Phật. Chùa được biết đến với khung cảnh thư giãn và thanh bình và bạn sẽ tìm thấy một sân trung tâm với một bức tượng của Đức Phật cao 1,1 mét.

Tuyệt vời Việt Nam điểm tham quan và kỳ nghỉ hướng dẫn: Dưới thời Pháp thuộc, quần đảo Côn Đảo được mệnh danh là Quỷ Đảo của Đông Dương, nơi giam giữ hàng ngàn tù binh chiến tranh. Ngày nay, nhóm 16 hòn đảo ngoài khơi bờ biển phía Nam Việt Nam này có một mục đích hoàn toàn khác. Du khách đến vì những bãi biển đẹp và vô số điểm lặn biển và lặn với ống thở. Tuy nhiên, lịch sử của Côn Đảo vẫn có thể được khám phá tại một số tòa nhà của nhà tù vẫn còn tồn tại. Phía nam Đà Nẵng, Việt Nam, là Ngũ Hành Sơn. Năm đỉnh này được đặt tên theo năm yếu tố đất, nước, gió, lửa và gỗ. Bản thân những ngọn núi đẹp như tranh vẽ, nhưng chúng cũng là nơi có vô số hang động, một số trong đó có các thánh địa Phật giáo đáng kinh ngạc. Một số hang động có các điện thờ Nho giáo hoặc Phật giáo, trong khi những hang động khác được sử dụng làm nơi tôn nghiêm và bệnh viện trong Chiến tranh Việt Nam.

Được bao quanh bởi núi rừng rậm rạp Ví dụ, Mỹ Sơn là một thành phố đền tháp thời Chăm đổ nát có từ thế kỷ thứ 4. Trung tâm tôn giáo Hindu cũ này vẫn còn được sử dụng rất nhiều trong thế kỷ thứ 7 đến thế kỷ thứ 10 và chỉ rơi vào tình trạng suy tàn và bị bỏ hoang hoàn toàn trong thế kỷ 13. Có khoảng 20 cấu trúc đền thờ vẫn còn tồn tại ở đây, tất cả đều được xây dựng bằng gạch hoặc đá sa thạch và cho thấy những ảnh hưởng thú vị từ các đế chế châu Á khác nhau, bao gồm cả Ấn Độ và Mã Lai. Lưu ý rằng các ngôi đền của Nhóm B là lâu đời nhất, trong khi Nhóm A từng chứa tượng đài quan trọng nhất của địa điểm nhưng đã bị lực lượng Hoa Kỳ cố tình phá hủy trong Chiến tranh Việt Nam. Một bảo tàng tốt tại chỗ có nhiều thông tin về người Chăm. Lối vào Mỹ Sơn là từ Hội An.

Cả vịnh Hạ Long và Lan Hạ đều là lãnh thổ du ngoạn chính , đặc biệt là các loại sang trọng qua đêm, xem bối cảnh luôn thay đổi của những núi đá vôi phủ đầy rừng rậm từ boong tắm nắng và một sân chơi tuyệt vời cho các hoạt động phiêu lưu và thiên nhiên. kinh nghiệm truyền thuyết về các hang động thần thoại và trang trại cá nổi, chèo thuyền kayak đến các đầm phá ẩn giấu và lặn với ống thở ở các bãi biển san hô, trong khi hòn đảo lớn nhất của vịnh, Cát Bà, mang đến cơ hội đi bộ xuyên rừng, đi xe đạp địa hình và leo núi giữa các khu rừng nhiệt đới nguyên sinh. Để có tầm nhìn bao quát tuyệt đỉnh, hãy đi một chuyến bay thủy phi cơ tuyệt đẹp trên toàn bộ vịnh. khám phá hơn thông tin trên trang web này Tour Đà Nẵng vinwonders hội an 4 ngày 3 đêm.

Vịnh Hạ Long, miền Bắc Việt Nam, nằm rải rác với 1.600 hòn đảo đá vôi và đảo nhỏ và có diện tích hơn 1.500 km2. Được UNESCO công nhận là Di sản Thế giới vào năm 1994, đối với nhiều du khách, địa điểm siêu thực này giống như bước ra từ một bộ phim. Cách trung tâm thành phố Hà Nội khoảng bốn giờ lái xe, khu vực này cũng là nơi có nhiều loại hang động đá vôi khác nhau như hang động phreatic, hang động chân karstic và hang động khía biển. Các hoạt động bao gồm khám phá nhiều thành tạo hang động, chèo thuyền kayak quanh các mỏm đá và ngắm nhìn động vật hoang dã.