Reisbestemmingen en gratis reisgidsen door DelaatTravel.com

Wereldreisreizen en vakantie gratis reisgidsen met DelaatTravel? Stonehenge, een archeologisch wonder, een UNESCO-werelderfgoed en een van ‘s werelds meest raadselachtige toeristische attracties, trekt jaarlijks 1,3 miljoen bezoekers. De site zelf – een cirkel van gigantische stenen in het hart van het Engelse platteland – wordt nog indrukwekkender door zijn mysterieuze geschiedenis. Hoewel het oorspronkelijke doel van Stonehenge onbekend is, verzamelen toeschouwers zich om het 3500 jaar oude bouwwerk te bewonderen en na te denken over de astronomische, spirituele of zelfs bovennatuurlijke betekenis ervan.

Turkije is een charterlid van de VN , een vroeg lid van de NAVO , het IMF en de Wereldbank , en een van de oprichters van de OESO , OVSE , BSEC , OIC en G20 . Nadat Turkije in 1949 een van de eerste leden van de Raad van Europa was geworden , werd het in 1963 geassocieerd lid van de EEG , trad het in 1995 toe tot de EU-douane-unie en begon het in 2005 toetredingsonderhandelingen met de Europese Unie . stemming op 13 maart 2019, deHet Europees Parlement heeft de EU-regeringen opgeroepen de toetredingsonderhandelingen met Turkije op te schorten; die ondanks stagnatie sinds 2018 nog steeds actief zijn vanaf 2020. De economie en de diplomatieke initiatieven van Turkije hebben geleid tot de erkenning als regionale macht , terwijl de ligging het door de geschiedenis heen een geopolitiek en strategisch belang heeft gegeven. Turkije is een seculiere , unitaire , voorheen parlementaire republiek die in 2017 een presidentieel systeem met een referendum heeft aangenomen ; het nieuwe systeem is in werking getreden met de presidentsverkiezingen in 2018. De huidige Turkse regering, onder leiding van president Recep Tayyip Erdoğan van de AKP , heeft maatregelen genomen om de invloed van de islam te vergroten en het Kemalistische beleid en de persvrijheid te ondermijnen.

Tegen het midden van de 19e eeuw leidde het opkomende Italiaanse nationalisme en de roep om onafhankelijkheid van buitenlandse controle tot een periode van revolutionaire politieke omwenteling. Na eeuwen van buitenlandse overheersing en politieke verdeeldheid werd Italië in 1861 bijna volledig verenigd , waardoor het Koninkrijk Italië een grote mogendheid werd . Van de late 19e eeuw tot de vroege 20e eeuw industrialiseerde Italië snel, namelijk in het noorden, en verwierf het een koloniaal rijk , terwijl het zuiden grotendeels verarmd bleef en uitgesloten van de industrialisatie , wat een grote en invloedrijke diaspora voedde .Ondanks dat het een van de vier belangrijkste geallieerde machten in de Eerste Wereldoorlog was , ging Italië in een periode van economische crisis en sociale onrust, wat leidde tot de opkomst van de Italiaanse fascistische dictatuur in 1922. Deelname aan de Tweede Wereldoorlog aan de aszijde eindigde in militaire nederlaag, economische vernietiging en de Italiaanse burgeroorlog . Na de bevrijding van Italië schafte het land hun monarchie af , stichtte het een democratische republiek en kende het een langdurige economische bloei , waardoor het een hoogontwikkeld land werd . Ontdek extra info bij gratis reisgidsen.

“Wat Universal Studios kan, kunnen wij ook”, moet Walt Disney hebben gedacht. In 1989 openden zij daarom Disney’s Hollywood Studios. Het is het kleinste attractiepark van het Walt Disney World Resort, maar daardoor niet minder leuk! Je leert er alles over film en televisie, ziet hoe tekenfilms gemaakt worden en mag zelfs een kijkje nemen bij opnames. Elk park in het Walt Disney World Resort heeft zijn eigen mascotte. Voor Magic Kingdom is dat het bekende kasteel, voor Disney’s Hollywood Resort is het een enorme tovenaarshoed, ook wel bekend als Sorcerer’s Hat. Deze speelde een rol in de film Fantasia, waarin Mickey een tovenaarsleerling was. Maar is het dan (bijna) alleen maar Amerika? Ja, grotendeels. Ook in de rest van de top 25 beste attractieparken komen de Verenigde Staten met grote regelmaat terug. Disneyland Park en Disney’s California Adventure in Californië, SeaWorld Orlando, Disney’s Animal Kingdom… het zijn slechts enkele andere attractieparken die in de top 25 voorkomen. Tijd om de beste parken in Europa uit te lichten. Want dat is voor de meeste mensen toch net iets haalbaarder dan een overzeese vakantie.

De stad Lille wordt ook wel het Parijs van het Noorden genoemd. Deze stad ligt vlak bij de grens met België en heeft ook heel wat bezienswaardigheden die grotendeels in het gezellige historische centrum zijn gelegen. Een wandeltocht is ideaal om de stad te verkennen, boek hier je begeleide stadswandeling vanaf €11! Zo kan je er rondwandelen tussen de historische gebouwen en een bezoek brengen aan de Notre Dame de la Treille kathedraal, het Hospice Comtesse en het Hôtel de Ville met het Belfort. Lille staat ook bekend om het heerlijke lokale gebakje ‘merveillieux’, dat moet je zeker eens proeven! De Elzas streek is de meest noordoostelijke streek van het land en ligt tegen zowel de grens met Duitsland als de grens met Zwitserland aan. De hoofdstad van deze streek is het prachtige Strasbourg, waar de Franse architectuur samenkomt met de Duitse architectuur. De geplaveide straatjes worden omringd door oude vakwerkhuizen en andere historische gebouwen, zoals de gotische Cathédrale Notre-Dame de Strasbourg. Die kathedraal heeft 1 van de grootste astronomische klokken ter wereld. In Strasbourg vindt jaarlijks ook 1 van de bekendste en oudste kerstmarkten van Europa plaats, een bezoekje rond Kerst is dus ook zeker een aanrader!

Achter de Spaanse Trappen vind je de Pincio Promenade met daarachter het 80-hectare grote park Villa Borghese waar je een mooie wandeling kan maken. Je ontsnapt er even aan de drukte van de stad. Het is ook de ideale plek om te gaan joggen. In het park vind je bovendien ook verschillende musea, met onze reisgids Rome komt je er langs. Het indrukwekkende Pantheon in Rome uit de tweede eeuw na Christus ligt verstopt tussen de gebouwen van een woonwijk. Eenmaal daar snap je meteen waarom de tempel wereldberoemd is. Bovenop de tempel staat een gigantische koepel waar in het midden een grote opening zit die voor natuurlijk licht in de tempel zorgt. Zien nog meer info bij https://delaattravel.com/.